Povratak srpskih spasilaca iz Turske danas 17. februara

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina, Sektora za vanredne situacije tog ministarstva su, posle osam dana, završili svoje aktivnosti spasavanja nakon razornog zemljotresa u Turskoj i njihov dolazak u Srbiju očekuje se danas, 17. februara. Svečani doček vatrogasaca-spasilaca predviđen je za 15 časova u Palati Srbija, najavio je MUP Srbije.

Tokom prethodnih dana srpski tim neprekidno je učestvovao u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina, pružao podršku lokalnim, ali i drugim timovima na terenu. Tokom svog angažovanja, srpski spasilački timovi spasili su tri lica, jednu 17-godišnju devojku nakon 108 sati pronašao je i izvukao iz ruševina naš tim kao i dva lica koja su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja.

Tim za spasavanje činili su četrdesetpet vatrogasaca-spasilaca sa spasilačkom opremom i devet vatrogasnih vozila iz Beograda, Kragujevca, Bora, Novog Sada, Valjeva, Užica i Niša, kao i spasilački pas Zigi.

Foto: mup.gov.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio