Javni čas glumačke sekcije radionice Kiš teatra

Nakon četiri meseca rada, mladi glumci pozorišne radionice Kiš teatra na srpskom jeziku u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“ spremni su da se predstave subotičkoj publici Javnim časom, koji će biti održan u subotu, 4. marta, 2023. godine, sa početkom u 19 časova, u svojoj glumačkoj učionici u prostorijama Fondacije “Danilo Kiš” (zgrada Jadran).

Tokom četvoromesečne edukacije članovi dramske radionice su se bavili unutrašnjim osećanjima, stvaranjem grupe te prošli kroz različite vežbe koje služe otvaranju glumca kako na sceni, tako i privatno. Koncept radionice obuhvata stvari koje se uče na prvoj godini akademije. Mladi glumci će nam se predstaviti i pokazati sve ono što su naučili na temu osnova glume i odnosa s partnerom, koliko je bitan i kako se gradi. Scene koje su dramatizovali glumci su birali sami i prilagodili ih prostoru u kom će ih igrati.

Na Javnom času će se predstaviti sedam talentovanih polaznika, Ana Nikolić, Anja Milišić, Jana Krstić, Danijela Eke, Sofija Marić, Jovana & Đurković i Dunja Drobac. Radionicu vodi subotički glumac, Stefan Orovec a asistent je Jelena Štetić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio