„Kolo srpskih sestara Subotica“ obezbedilo 1500 pari ženskih cipela za srednje i osnovne škole u Subotici

„Snaga dobrote – Kolo srpskih sestara Subotica“ u našem gradu postoji i pomaže već dugih 30 godina, do sada su učestvovali u nebrojano mnogo humanitarnih akcija od kojih će se poslednja odvijati sutra i prekosutra, 23. i 24. marta.

Reč je o podeli 1500 pari ženskih cipela, donaciji koju je ova humanitarna organizacija dobila od Vlade Republike Srbije, Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Ova donacija za nas znači veliki podstrek, veliku pomoć i podršku našem radu da nastavimo na našem putu čovekoljublja. Donaciju smo odlučile da podelimo srednjim i osnovnim školama u Subotici, 9 srednjih i 16 osnovnih škola dobiće po 48 pari novih ženskih cipela a donaciju smo takođe uputili i u tri škole za decu sa posebnim potrebama u Beogradu. Škole su kontaktirane i sve su izrazile želju da im se cipele dodele, biće to donacija „Kola srpskih sestara“ onim učenicama koje su iz socijalno ugroženih porodica. Mi osećamo veliku radost i zadovoljstvo što ćemo moći toj deci da poklonimo ove cipele, jer najlepši je osećaj radost davanja, radujemo se kada nekome damo i nekome pomognemo. – izjavila je potpredsednica „Kola srpskih sestara Subotica“, Mirjana Salatić uz dodataka da se nada i veruje da će i ubuduće prijatelji i donatori nastaviti da pomažu ovu organizaciju.

Da nije njih, tih divnih i blagočestivih ljudi, naše kolo bi vrlo teško radilo. Ovako, zahvaljujući njima mi trajemo u našem gradu više od 30 godina. Mislimo da smo ostavile trag u Subotici sa našim humanitarnim misijama, našom brižnošću i iskrenošću prema svakom nevoljniku koji nam se obratio za pomoć. Sve naše akcije na neki način pomažu našoj zajednici u užem i širem smislu, i kao takve one su zaista iskrene i brižne. Zato nam je važan svaki naš donator kao prijatelj, pa tako i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Srbije jer je ono učesnik u ovoj našoj humanitarnoj misiji kao donator i zbog toga smo im veoma zahvalne. – istakla je Salatić.

U pitanju su ženske ravne cipela-patike koje će devojčicama osnovih škola sigurno mnogo značiti, a za učenice srednjih škola „Kolo srpskih sestara“ pripremilo je cipele sa štiklom jer će im takve biti potrebne za predstojeće, matursko veče. Na spisku subotičkih škola koje će dobiti cipele nalaze se osnovne škole „Ivan Minutinović“, „Matko Vuković“, „Đuro Salaj“, „Sečenji Ištvan“, „Ivan Goran Kovačić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Kizur Ištvan“, „Jovan Mikić“, „10. oktobar“, „Majšanski put“, „Sveti Sava“, „Miroslav Antić“, „Bosa Milićević“ u Novom Žedniku, „Matija Gubec“ u Tavankutu, a obuća je takođe donirana i u tri škole za decu sa posebnim potrebim potrebama, OŠ „Radivoj Popović“ u Zemunu, OŠ za učenike oštećenog vida i slabovide „Veljko Ramadanović“ u Zemunu i OŠ „Dragan Kovačević“ u Beogradu.

„Snaga dobrote – Kolo srpskih sestara Subotica“ već osam godina sprovodi i Program pomoći u kući, staračkim i samačkim domaćinstvima u Starom i Novom Žedniku, i Gornjem i Donjem Takavkutu gde domaćice svaki dan obilaze 15 korisnika, pomažu im, održavaju higijenu kuće i pomažu pri održavanju lične higijene korisnika, odlaze u nabavku namirnica, lekova i svega onoga što je potebno za održavanje jednog domaćinstva, a prema rečima potpredsednice Mirjane Salatić, radi se o projektu za koji Grad Subotica izdvaja sredstva.

Aktuelan je i program školovanja, do sada je „Kolo srpskih sestara“ iškolovalo 3 devojke na njihovim akademskim studijama, a ove godine do kraja ćemo iškolovati i jednom momka koji je upisao Fakultet tehničkih nauka, smer računarstvo i elektronika, a čiji je rosek 9,20. Naša prethodna štićenica završila je hemiju, magistrirala je i doktorirala sa prosečnom ocenom 10, sve uz našu pomoć i podršku. Mi ih pratimo od početka do završetka njihovih akademskih studija. – ponostno ističe Salatić i dodaje kako „Kolo srpskih sestara“ organizuje i humanitarsne predstave a prihod se daje onim nevoljnicima, ugroženim porodicama kojima je pomoć zaista potrebna i neophodna, a takvih je u našem gradu dosta.

Pomažemo koliko možemo, ruka koja daje je uvek iznad ruke koja uzima i zato se mi radujemo kad možemo da damo. Ako izmamimo i osmeh tome nevoljniku, za nas je to veliko zadovoljstvo. – brižno poručuje Mirjana Salatić, potpredsednica „Snage dobrote – Kola srpskih sestara Subotica“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio