Ministar bez portfelja Edin Đerlek u poseti Subotici

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, razgovarao je juče u našem gradu sa predstavnicima Panonrega, regionalne razvojne agencije, čija primarna delatnost je unapređenje infrastrukturnih i društveno-ekonomskih potencijala.

Đerlek je, u razgovoru sa direktorkom ove agencije Miroslavom Babić, poručio da će pružiti podršku umrežavanju svih aktera lokalnog i regionalnog razvoja, kako bi se postigla maksimalna produktivnost i bolji rezultati na terenu – navodi Vlada Republike Srbije.

U prethodnim godinama država je sprovela značajne mere za uspostavljanje stabilne ekonomske situacije i povoljnog tržišta za ulaganje. Na red su došle opsežne reforme u podsticanju regionalnog razvoja, kako bismo stvorili podjednako povoljne uslove za život u svim delovima naše zemlje, i održali dugoročnu stabilnost ekonomije otporne na potencijalne izazove u budućnosti – istakao je ministar Đerlek koji je dodatno ukazao da je na to da je u pitanju dugoročan proces, od kojeg će podjednake benefite imati svi građani države Srbije, bez obzira na to da li su u pitanju ruralne oblasti ili urbane celine.

Ministar je ocenio da Grad Subotica ima izuzetnu lokaciju područja slobodne zone, razvijenu transportnu, energetsku i komunalnu infrastrukturu i dobre preduslove za još veći turistički razvoj. Prema njegovim rečima, bržem razvoju Subotice i regiona doprineće i pruga Beograd-Budimpešta čiji završetak je planiran naredne godine.

Miroslava Babić je istakla da je Panonreg fokusiran na razvoj turizma u različitim segmentima i da kroz izradu projektno-tehničke dokumentacije za obnovu zgrada od kulturnog značaja Subotice, značajno doprinosi podizanje turističkih potencijala, a fokus agencije je istovremeno i na prekograničnoj saradnji, kako bi primere dobre prakse implementirala na svojoj teritoriji. Babić je navela da je Program „Energetski efikasna javna energija“ sproveden putem IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija u Satnici Đakovačkoj i Subotici i omogućio je potpunu energetsku sanaciju dve osnovne škole, kao i postavljanje solarnih klupa i solarnog drveta u zološkom vrtu na Paliću – navodi Vlada Republike Srbije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio