Na današnjoj 33. Skupštini Grada Subotice našlo se 15 tačaka dnevnog reda

Skupština Grada Subotica zasedala je danas, po 33. put, a na dnevnom redu našlo se usvajanje 15 tačaka.

Većina tačaka ticala se kadrovskih rešenja i imenovanja direktora pa je tako za novog direktora pozorišta „Kostolanji Deže“ imenovan istaknuti glumac Gabor Mesaroš. Dosadašnji i prvi direktor tog pozorišta, čuveni reditelj Andraš Urban biće imenovan od strane Skupštine Grada Novog Sada za direktora novosadsakog pozorišta. Za direktora Dečjeg pozorišta re-imenovana je Marta Aroksdalaši Stamenković, a za direktora JKP „Dimničar“, na mandatni period od četiri godine imenovan je diplomirani ekonomista Predrag Mastilović.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i donošenje Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za ovu godinu koji je namenjen poljoprivrednim proizvođačima. Ono što je bitno naglasiti je da je ovogodišnji program veći za čak 48 miliona dinara, prošlogodišnji program iznosio je 7 miliona, a ove godine, isti će iznositi 55 miliona dinara.

Razlog je u tome što Grad Subotica želi da posveti veću pažnju poljoprivrednim proizvođačima, da im izađe u susret i da im olakša rad, a sa druge strane pogodila ih je i suša prethodne godine. – istakao je Balint Pastor, predsednik Skupštine Grada Subotica.

Proteklih meseci vođeni su razgovori sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača a usvojeni pregled Programa mera podrške sadrži sve ono što je dogovoreno između gradonačelinika Subotice, Stevana Bakića i predstavnika poljoprivrednih proizvođača. Pastor je najavio i da će, ubrzo nakon skupštinskog usvajanja, biti raspisano sedam konkursa za poljoprivredne proizvođače.

Pored već uobičajenih namena uključeni su i novi vidovi pomoći, kao što su regresiranje reproduktivnog materijala, nabavka mašina i opreme, osiguranje useva, sufunansiranje troškova veterinarskih usluga. To su nove namene kakvih ranije nije bilo, a biće raspisani i svi dosadašnji konkursi koji se svake godine raspisuju za poljoprivredne proizvođače. – naglasio je Pastor.

Na današnjoj skupštinskoj sednici doneta i Odluka o utvrđivanju nekategorisanih puteva na teritoriji Grada Subotica.

Takav propis u državi imaju samo Grad Beograd i Loznica, Subotica je treća lokalna samouprava. Ova Odluka bitna je u cilju uređivanja, pitanja, izgradnje, rekonstrukcije, održavanja, zaštite i korišćenja opštinskih puteva. Radi se o nekategorisanim putevima čijem uređenju, svake godine, Grad pridaje veliki značaj, a ova Odluka će u pravnom smislu sve to olakšati u budućnosti. – objasnio je predsednik Skupštine Grada Subotica Balint Pastor.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio