Od Beograda preko Šapca, Kikinde i Sombora, pa sve do Subotice pronađeno 668 ilegalnih migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, policijskih uprava u Beogradu, Subotici, Somboru, Kikindi i Šapcu, u saradnji sa graničnom policijom i Žandarmerijom, u akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija, pronašli su ukupno 668 iregularnih migranata.

Policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd, na više lokacija u gradu pronašli su ukupno 163 iregularna migranta. Policija je na teritoriji Subotice u improvizovanim objektima na području šumskog pojasa uz granicu sa Mađarskom, kao i na području grada, pronašla 180 migranata, dok je na više lokacija u Somboru pronađeno 129 iregularnih migranata. Policijski službenici su na više lokacija u opštini Kanjiža zatekli ukupno 60 iregularnih migranata, dok je na području Loznice, Malog Zvornika i Ljubovije pronađeno 136 iregularnih migranata. Svi pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj. Policija će, kako se navodi u saopštenju MUP-a, i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata. Prema nezvaničnim informacijama, migranti su otkriveni juče, u jutarnjim časovima, u blizini granice sa Mađarskom a potom su autobusima preveženi u prihvatne centre.

U poslednjih nekoliko nedelja u Subotici je primetan manji broj migranata u samom centru grada ali su zato najviše prisutni u rubnim područjima, u šumama u okolini Subotice gde u grupama formiraju šatorske zajednice iz kojih tokom noći pokušavaju prelazak ograde sa Republikom Mađarskom. Meštani naselja Makova sedmica kažu da je, i pored manjeg broja migranata, i dalje prisutno stalno prisustvo policije koji migrante traže u obližnjoj šumi.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio