Od danas svi penzioneri mogu da podnesu zahtev za Penzionersku karticu

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava sve penzionere da od danas, 15. marta, putem matičnog portala Fonda, kao i u svim organizacionim jedinicama, svi zainteresovani imaju mogućnost da podnesu zahtev za Penzionersku karticu.

Osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, nove penzionerske kartice biće korišćene za nove pogodnosti i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja. U ovaj projekat Fonda uključuje se šira društvena zajednica, pre svega Vlada Republike Srbije, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože Penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će da obezbede mogućnost ostvarivanja benefita po osnovu bodova. Bodove će obračunavati Fond po svakoj realizovanoj potrošnji za koju se dobija fiskalni račun.

Svaki penzioner i korisnik ostalih prava iz PIO koji je zainteresovan za izdavanje Penzionerske kartice, podneće zahtev i dobiće karticu.

Kako bismo izradili Penzionerske kartice i na što bolji način pripremili mrežu društveno odgovornih pravnih lica i preduzetnika koji će obezbediti posebne popuste za vas, i preduzeli sve aktivnosti kojima se omogućuju dodatne pogodnosti po osnovu dobijenih bodova, sa primenom penzionerskih kartica nove generacije počećemo od jeseni. Do tada ćemo vas blagovremenim i jasnim informacijama pripremiti da na što efikasniji način iskoristite pogodnosti koje će vam, sigurni smo, značajno poboljšati materijalni standard. – kaže se u saopštenju PIO Fonda. Prijavu za podnošenje zahteva za izdavanje Penzionerske kartice možete podneti OVDE.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio