Proširenje vodovodne mreže u MZ „Zorka“

Građani četiri ulice u mesnoj zajednici „Zorka“ uskoro će imati mogućnost da se priključe na subotičku vodovodnu mrežu.

Reč je o ulicama Pokret nesvrstanih, 12. Nova, Proleterskih Brigada i Sutjeska ulica. Ukupna vrednost radova je 37,2 miliona dinara, a ovi radovi se finansiraju iz sredstava gradskog budžeta za ovu godinu.

Ostvarujemo ono o čemu pričamo od početka mandata, grad se ravnomerno razvija, 90 domaćinstava će još priključiti na vodovodnu mrežu u ove četiri ulice. Ovim se stvara preduslov da se u nekoj doglednoj budućnosti i Kelebija može priključiti na vodovodnu mrežu, jer se proširuje magistralni vod ka Kelebiji. – izjavio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotica.

Pastor je naveo da se, osim Zorke, trenutno radi i na izradi projektno tehničke dokumentacije za proširenje vodovodne mreže u naseljima Hajdukovo, Šupljak, Nosa i Bački Vinogradi, kao i u naseljima Ljutovo i Donji i Gornji Tavankut.

Da bi građani imali dobar kvalitet vode, buše se i bunari na teritoriji grada, prošle godine je to bilo u Višnjevcu i Mišićevu, a ove godine se radi na bušenju novih bunara na Vodozahvatu 1 i u Čantaviru. – rekao je Pastor.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio