Pune ruke posla za carinike proteklog vikenda

U vikendu iza nas carinici su imali pune ruke posla kada su u pitanju pokušaji ilegalnog transporta migranata preko granice. Carinici su na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili čak devet migranata da sakriveni u koturovima aluminijuma ilegalno pređu državnu granicu.

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je za detaljan pregled mobilnim skenerom izdvojen kamion stranih registarskih oznaka, koji je prevozio pomenuti tovar iz Grčke ka Poljskoj. Na snimku sa skenera jasno su se videle ljudske siluete u zadnjem delu prikolice, zbog čega je kamion otvoren. Utvrđeno je da se među koturovima aluminijuma krije čak devet mlađih muškaraca iz Avganistana, Pakistana i Sirije, koje je u dalju nadležnost preuzela policija. Na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, takođe je sprečen pokušaj jedne ilegalne migrantkinje da granicu pređe skrivena ispod haube automobila.

Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja ljudi otkriven je tokom večeri na ulazu u zemlju kada je za kontrolu izdvojen pežo 407 stranih registarskih oznaka, kojim je naizgled sam putovao 32-godišnji strani državljanin. Iako je vozač carinicima rekao da nema ništa da prijavi, oni su se ipak odlučili za detaljan pregled, pa su otvorivši haubu ostali zatečeni prizorom jer se u prostoru između hladnjaka i motora nalazila skrivena žena.

Prostor o kome je reč vrlo je rizičan kako zbog vreline motora, tako i zbog skučenog prostora, pa se pretpostavlja da je ovaj način prevoženja ilegalnih migranata moguć samo na kratkim deonicama puta, dovoljnim da se pređe granični prelaz.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio