U Lifki obeležena godišnjica NATO agresije

Na današnji dan, 24. marta po 24. put prisećamo se tog tužnog događaja u našoj istoriji, početka NATO agresije na SR Jugoslaviju, čin razvijenog sveta koji će večno u nemilom sećanju ostati u našem narodu.

Generacijama koje dolaze pokušavamo na ovaj način da ukažemo, upozorimo i prenesemo da nikad ne zaborave ono što se desilo našoj državi. Obeležavanjem ovog datuma i ostalih datuma iz naše slavne istorije će nas učiniti jačim, iskustva iz ovog perioda treba da budu deo onoga što će krasiti odrastanje i vaspitanje svih onih koji dolaze iza nas. Bez obzira na sve, ne sme se nikada zaboraviti ovaj sramni čin zapadnog sveta koji je učinjen prema jednoj suverenoj zemlji. – izjavio je Aleksandar Toković, predsednik udruženja SUBNOR-a i direktor Art bioskopa „ Aleksandar Lifka“ gde su danas, tim povodom prikazana dva filma.

Kraći film je sjajan osvrt na dan posle bombardovanja, odnoso donošenje sramne odluke u Vašingtonu, gde je pogaženo međunarodno pravo, kako se grčki narod i slavni kompozitor Niki Teodorakis sa svojim drugovima obratio Beogradu u smislu podrške, a nakon toga ćemo imati „Zastava film“ – Agresija, iz kosmetske trilogije u trajanju od 55 minuta, režisera i scenariste Dragana Elčića. – rekao je Toković. Prikazivanju filmova prisustvovali su srednjoškolci tehničke škole „Ivan Sarić“ i Hemijsko-tehnološke srednje škole iz Subotice.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio