5. „Vaskrs na Paliću“ u subotu 15. aprila

Velika terasa na Paliću biće mesto održavanja pete po redu manifestacije “Vaskrs na Paliću” koja će se održati u subotu, 15. aprila, od 11 do 13 časova. Ova turističko-kulturno humanitarna manifestacija namenjena je svim uzrastima, ali najviše mališanima.

Početna inicijativa pre pet godina nastala je tako što praznik Vaskrs traje 4 dana sa aspekta turističke priče i udruženje je došlo na inicijativu da pokrene manifestaciju koja bi svima doprinela da se zabavimo. – istakla je predsednica udruženja „Jogi“ Subotica, Olivera Imbronović, koje je nosilac projekta.

Đaci, učenici od 3. do 8 razreda pripremili su kratak program sa pesmama koje će deca recitovati, muzički program na flauti i jednu savremenu hip hop tačku. To je raznolik i sadržajan program – kaže direktorka OŠ „Matko Vuković“ Mirjana Stevanović.

Dva “veličanstvena” jajeta na temu “Šta volim u Subotici i na Paliću” biće izložena na ovoj manifestaciji, a oslikali su ih učenici Politehničke škole, odnosno članovi edukativnog udruženja „Mali princ”.

Radimo kreativne radionice i sa velikim zadovoljstvom prihvatili smo da oslikamo jedno veliko jaje. Potrudili smo se da oslikamo jednu modernu bajku, povezali smo temu Malog princa i elemente Subotice i Palića. – izjavila je koordinator u Edukativnom centru „Mali princ“ Mirjana Merković Kosanović, uz dodatak da će jaje biti poklonjeno klubu osoba sa invalidittom i njihovih prijatelja “Zvuci srca” gde će biti i izloženo.

Likovni tehničari naše skole pokušali su da na drugačiji pristup oslikavanja stvore umetničko delo inspirisano palićkim ornamentima i bojom koja je prepoznatljiva za Palić. – dodao je Srđan Milodanović, profesor Politehničke škole.

Od pre 6 godina, partner udruženja – Jogi” je i „Suzina mala krojačka radionica“ koja pravi uskršnje rekvizite i elemente. – Rado smo se odazvali pozivu za učešće na ovoj manifestaciji, a ove godine osmislili smo selfi ugao – paravan sa ručno rađenim elementima na temu Uskrsa gde će deca i odrasli će imati priliku da naprave selfije. – poručila je Suzana Milijašević Đurić ispred krojačke radionice.

Peti “Vaskrs na Paliću” započinje u 11 časova govorom dobrodošlice i kulturno umetničkim programom, nakon toga sledi sakupljanje jaja, a potom i njihovo oslikavanje. U isto vreme, na drugom delu terase deca će pevati i recitovati, a najbolji će biti i nagrađeni. Prihod od manifestacije namenjen je udruženju “Boom box”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio