IV Sajam sporta u znaku osmeha subotičke dece

Subotica je danas, 28. aprila bila domaćin Malog sajma sporta, jednodnevne manifestacije na Trgu slobode i Trgu republike, ispred Gradske kuće koja je okupila preko 40 sportskih klubova koji su demonstrirali svoje aktivnosti i promovisali svoje sportiste. Sajam su organizovali Sportski savez Srbije, Ministarstvo sporta, Sportski savez Grada Subotice i lokalna samouprava. Otvaranju Malog sajma sporta prisustvovali su republički ministar sporta Zoran Gajić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Gradonačalnik Subotice Stevan Bakić ukazao je na to da su kroz decenije unazad, sportisti Subotice nosioci velikog broja evropskih, svetskih i olimpijskih medalja u raznim sportskim disciplinama. Bakić je u svom obraćanju najavio izgradnju nove sportske hale za koju je već određena lokacija, a u izradi je i projektno tehnička dokumentacija nakon koje sledi i obezbeđivanje sredstava.

Ovaj grad zaslužuje novu i modernu halu da bismo obezbedili optimalne uslove za pripreme naših sportista i za odigravanje vrhunskih mečeva. – poručio je Bakić.

Srbija nikada više nije prepoznavala sport i njegove benefite koje ima. Za nas u ministarstvu sporta svako je šampion i olimpijski pobednik koji svaki dan izađe i odradi jedan deo fizičkog vežbanja tj treninga, bez obzira koji će rezultat da osvoji. Znam u koji sam grad došao i koliko ste kroz istoriju važni, nekada u jugoslovenskoma a danas u srpskom, evropskom i svetskom sportu. – istakao je republički ministar sporta Zoran Gajić, izrazivši simpatije prema sportskim legendama, trenerima i svim sportskim radnicima našeg grada.

Subotica je grad sa neverovatnom tradicijom i fantastičnom disperzijom sportskih grana, sa vrlo visokim dostignućima, od olimpijskih šampiona, svetskih i evropskih prvaka, klubskih rezultata na internacionalnoj i domaćoj sceni, a sve je ovo objašnjivo zbog toga što se vidi ogroman broj dece koji je sa lakoćom okupljen danas, mnogo dece koja trenira, a postoje i vrlo stručni kadrovi, ljudi koji se bave sportskom organizacijom, rukovodioci klubova i lokalnih saveza, rukovodstvo grada koje ne samo da pomaže redovne aktivnosti i godišnje programe klubova, nego vodi i računa o infrastrukturi za koju moramo da priznamo da u zadnjih mnogo decenija nije bila obnavljala. Održavanje imidža koji grad ima u budućnosti će se održati jer postoji svet svih relevantnih ljudi. Država to prepoznaje i pomaže preko sportskih saveza, preko pet sistema koje finansira, preko komunikacije sa lokalnim samoupravama i sa ministarstvom sporta. – izjavio je Gajić na današnjem Malom sajmu sporta u Subotici.

Subotica je grad sporta sporta i mnogi sjajni sportisti su ovde rođeni i počeli svoje sportske karijere. Subotica je grad velikih sportskih klubova, sportskih udruženja, sportskih škola, deo mog identiteta, kao sportiste i kao čoveka. Ne mora svako da postane svetski i olimpijski šampion ali svako može da izraste u zdravog, odgovornog, poštenog i zadovoljnog čoveka. – rekao je predsednikom Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek obraćajući se velikom broju dece koji se okupio u centru grada, uz poruku da sajanju velike snove i veruju u njih.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio