Otvoren javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija za dodelu zvanja „Počasni građanin“ i priznanja „Pro Urbe“

U skladu sa članom 5. stav 3. Odluke o ustanovljenju zvanja “Počasni građanin”, priznanja “PRO URBE” i priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“, Komisija za dodelu zvanja i priznanja objavljuje Javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija na teritoriji Grada Subotica za dodelu zvanja “Počasni građanin” i  priznanja “PRO URBE”.

Zvanje “Počasni građanin” dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugledu grada u zemlji i inostranstvu. Priznanje PRO URBE dodeljuje se licima za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti. Priznanje PRO URBE dodeljuje se pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama i to za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada.

Pismeni predlozi sa obrazloženjem i biografijom kandidata podnose se u štampanom obliku predajom u Gradski uslužni centar Grada Subotice, Trg slobode 1 ili poštom Skupštini grada Subotice, sa naznakom za Komisiju za dodelu zvanja i priznanja, a obavezno i u elektronskom obliku na e-mail adresu: [email protected] do 9. maja tekuće godine.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio