Penzionerima se obezbeđuju pogodnosti putem novih penzionerskih kartica

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković zaključio je juče, 03. aprila sporazum o saradnji sa predstavnicima Republičkog fonda PIO–Filijala Novi Sad i novosadskih javnih preduzeća, koji će obezbediti pogodnosti penzionerima putem nove generacije penzionerskih kartica.

Selaković je podsetio na to da su od oktobra do januara penzije kumulativno porasle za 20,8 odsto, a prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, do kraja ove godine povećanje će biti dvocifreno! Prema njegovim rečima, Srbija sigurnim koracima ide ka ispunjenju cilja koji je postavljen u programu „Srbija 2025“, a to je da prosečne plate u zemlji dostignu nivo od 1.000 evra, a prosečne penzije dođu do nivoa od 430 do 450 evra. Selaković je pozvao građane da pomognu svojim roditeljima, penzionerima, i da ih putem mobilnog telefona prijave preko sajta PIO fonda za penzionerske kartice, koje će im biti uručene do oktobra, a od oktobra će moći ravnopravno da ih koriste i stiču određene koristi i benefite.

Direktor Republičkog fonda PIO Relja Ognjenović rekao je da će penzionerska kartica biti u funkciji od 1. oktobra, do kada se planira da ih svi penzioneri dobiju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio