Skuplja struja i gas u Srbiji od 1. maja

Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srbije najavilo je da nas od maja tekuće godine čekaju poskupljenja električne energije i gasa. Struja će za domaćinstva od 1. maja biti skuplja za 8%, a gas za 11%, pa će nova cena kilovat sata električne energije, sa uračunatim PDV-om iznositi 13,31 dinara.

– Najavljeni rast cena električne energije i gasa rezultat je dogovora prilikom sklapanja novog aranžmana Vlade Srbije sa MMF-om i odnosi se na politiku finansijske održivosti energetskog sektora. – kaže RZS.

Nadležno ministarstvo poručuje da će i nakon korekcije, cene struje i gasa biti među najnižim u Evropi, dodajući da je trenutna situacija sa energentima u Evropi najteža u 21. veku, najviše zbog geopolitičkih dešavanja. Ministarstvo apeluje na građane da se odgovorno ponašaju prema električnoj i toplotnoj energiji.

Štedite, jer uštedama pomažete sebi, vašem novčaniku i dajete dobar primer vašoj deci. Hvala građanima za deset odsto uštede električne energije u periodu oktobar – januar 2022/23 – poručuje Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srbije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio