Crveni krst Subotica svake godine 09. maja daruje bebe rođene dan ranije

Subotička organizacija Crvenog krsta, svake godine na Svetski dan Crvenog krsta, daruje sve mališane koji se rode toga dana. Izutezak nije ni ova godina kada će Gradski Crveni krst darovati 6 beba, koliko je toga dana rođeno u Opštoj bolnici Subotica.

Zahvaljujući zajedničkoj želji i dobroj saradnji sa Opštom bolnicom Subotica i ove godine ćemo posetiti odeljenje neonatologije naše bolnice. Naime par godina unazad već tradicionalno 9. maja darujemo bebe rođene 8. maja. Osmi maj je Svetski dan Crvenog krsta, najznačajniji datum za organizaciju Crvenog krsta koji se obeležava širom sveta. Upriličen je povodom datuma rođena osnivača Crvenog krsta, Anri Dinana koji je zbog tog svog dela ušao u istoriju i postao prvi dobitnik Nobelove nagrade za mir. Ove godine u našoj bolnici, 8. maja rođeno je 6 beba, 5 devojčica i 1 dečak. Sve bebe biće darovane prigodnim, skromnim ali nadamo se korisnim poklonima. – izjavila je dr Lidija Segedinčev, zamenica sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica dodavši pritom da će u dogledno vreme biti darovane i sve bebe koje budu rođene u nedelji Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja. Svi roditelji beba dobiće blagovremeno poziv da dođu u Gradsku organizaciju Crvenog krsta Subotica gde će im pokloni biti uručeni.

Svim roditeljima čestitamo, a bebama želimo dug i srećan život i sigurni smo da će slediti puteve humanosti posebno zbog datuma njihovog rođenja. – naglasila je dr Segedinčev.

Pedijatar neonatolog Opšte bolnice Subotica, dr Zorica Libman zahvalila se Crvenom krstu Subotice koji godinama unazad na Svetski dan ove organizacije daruje novorođenčad.

Sva novorođena deca su dobrog opšteg stanja, urednog nalaza. Deca koja su rođena prirodnim putem nalaze se pored majki, a deca koja su rođena carskim rezom čekaju da se majke oporave da im se onda i pridruže. – dodala je Libman.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio