Deca u školama u Srbiji sigurna i bezbedna

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Danilo Stevandić izjavio je da je do sada predato 32.427 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, ocenivši da to govori o ličnoj odgovornosti građana.

Povećali smo broj policijskih službenika koji su angažovani zbog unapređenja bezbednosti učenika i škola. Na obezbeđenju 1.832 državne i privatne škole i njihovih 4.180 objekata svakodnevno je angažovano 3.500 policijski službenika. – naveo je Stevandić.

Državni sekretar MUP-a je rekao da su deca u školama u Srbiji sigurna i bezbedna, i najavio da u OŠ „Vladislav Ribnikar“, gde je nastava danas počela, u dve smene biti pojačano prisustvo policajaca na oba ulaza. Govoreći o lažnim dojavama o postavljenim bombama, Stevandić je izjavio da je od 17. do 20. maja u 337 škola i 16 drugih objekata bilo prijave o postavljenim eksplozivnim naprava, ali da je kontradiverzionim pregledima utvrđeno da su lažne. Prema njegovim rečima, u proteklih godinu dana bilo je više desetina hiljada lažnih dojava o postavljenim bombama, pri čemu je policija uspela da otkrije četiri izvršioca, za tri su podnete krivične prijave, a za jednim raspisana potraga, dok je u još četiri slučaja utvrđeno da su u pitanju deca do 14 godina.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio