Ove godine 52. konferencija pod nazivom „Voda 2023“ održava se na Paliću

Srpsko društvo za zaštitu voda svake godine organizuje regionalnu konferenciju o aktuelnim temama zaštite vodnih resursa od zagađenja u cilju njihovog efikasnog i održivog korišćenja.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, ove godine organizuje se pedeset i drugu po redu godišnja konferencija pod nazivom “Voda 2023” na Paliću. Konferencija počinje danas 31. maja i trajaće do 02. juna, a održava se zahvaljujući Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i Inženjerskoj komori Srbije. Osnovni cilj konferencije je promocija i publikovanje rezultata naučnog rada, istraživanja i studijskog rada kao i razmena ideja i iskustava stručnjaka iz oblasti korišćenja i zaštite voda. Na konferenciji, po pravilu, radove izlažu naši relevantni eksperti iz ove oblasti istraživanja i prakse sa univerziteta i iz instituta, stručnjaci iz privrede, projektantskih organizacija, vodeći stručnjaci iz javnih preduzeća i institucija, itd. Na ovogodišnjoj konferenciji biće izloženo 41 naučnih i stručnih radova iz različith oblasti.

Ovi podaci potvrđuju uverenje da ovaj naučno-stručni skup predstavlja nacionalni samit u oblasti zaštite voda i značajan naučno-stručni prilog unapređenju znanja iz oblasti zaštite voda i životne sredine u Srbiji i regionu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio