Ove godine u Srbiji izrečeno je 11.164 hitnih mera zbog nasilja u porodici

Ministarstvo unutrašnjih poslova sa posebnom pažnjom i na sistematičan način pristupa problemu nasilja nad ženama, nasilja u porodici i partnerskim odnosima, a od početka ove godine izrečeno je 11.164 hitnih mera. – izjavila je v. d. pomoćnik ministra, načelnik Sektora za ljudske resurse Ministarstva unutrašnjih poslova Dragana Trajković, koja je precizirala da je od ukupnog broja izrečeno 3.497 hitnih mera privremenog udaljenja učinioca iz stana i 7.667 mera privremene zabrane učiniocu prilaska i kontaktiranja žrtve nasilja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije otvorilo je telefonsku liniju 0800-100-600 koja je besplatna i dostupna 24 časa preko koje se na nivou cele Srbije mogu prijaviti slučajevi nasilja. – rekla je Trajković, uz dodatak da je od početka godine evidentirano 1.558 krivičnih prijava za nasilje u porodici.

Ukupan broj učinilaca je 1.536, od kojih je 1.392 lica muškog pola i 144 lica ženskog pola. – precizirala je Trajković. Ministarstvo konstantno radi i na edukaciji policijskih službenika za postupanje u slučajevima nasilja u porodici i partnerskim odnosima, koju je do sada prošlo 30. 347 policijskih službenika.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio