Akcija dobrovoljnog davanja krvi „Humana subota“ na Paliću uspešno je završena

Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica u subotu 10. juna organizovala je tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazovom “Humana subota”.

Akcija je održana po 21. put, a za sve humane Subotičane, Crveni Krst Subotice organizovao je niz događaja i aktivnosti. Prema rečima Nevene Lukić, stručnog saradnika Gradske organizacije Crvenog Krsta Subotica, dobrovoljno davalaštvo proteklo je veoma uspešno, na akciju su se prijavila 92 dobrovoljna davaoca krv, njih 79 je uspešno dalo krv, od tog broja bilo je 25 žena, a 8 osoba je krv dalo po prvi put. Akciju su svojim angažmanom podržali Zavod za javno zdravlje Subotica i Dom Zdravlja Subotica pružajući usluge besplatnog zdravstvenog pregleda, a podršku su dali i Subotica trans pružajući usluge besplatnog prevoza na liniji broj 6 za sve dobrovoljne davaoce krvi, UG „Čuvari Palića“ i Zoo vrt koji su omogućili svi dobrovoljnim davaocima krvi i njihovim porodicama besplatnu vožnju katamaranom i posetu Zoo vrtu, dok je Udruženje pčelara „Pčela“ obezbedilo medeni obrok.

Zahvaljujemo se svim dobrovoljnim davaocima krvi, Službi za transfuziju krvi OB Subotica, Park Paliću na gostoprimstvu, kao i svim partnerima koji su doprineli da ova 21. „Humana subota“ bude uspešno realizovana. Posebu zahvalnost iskazujemo našim volonterima koji su i ovaj put bili na visini zadatka. – poručuju iz Gradske organizacije Crvenog Krsta Subotica.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio