Bazeni u Dudovoj šumi spremni za letnju sezonu 2023

Iako još nisu počele vrele letnje temperature, kupališna sezona na otvorenim bazenima u Dudovoj šumi uveliko kuca na vrata, a tim povodom i JKP „Stadion“ Subotica privelo je kraju sve potrebne radove na objektima kako bi bazen svoje kupače dočekao spreman.

Grad Subotica kao osnivač Javnog komunalnog preduzeća “Stadion” svake godine odvaja sredstva za funkcionisanje ovoga preduzeća koja je zaduženo za upravljanje osam sportskih objekata na teritoriji grada Subotice.

Prošle godine predvideli smo sredstva u visini od 150.000.000 dinara, a ove godine taj iznos smo povećali na 161.000.000 dinara, što pokriva, kako tekuće tako i kapitalne subvencije prema ovom Javnom preduzeću. Rebalansom koji je početkom meseca donela Skupština grada Subotica, predviđena su i dodatna sredstva u visini 1.750.000 dinara za poboljšanje uslova na Gradskom stadionu, kako bi se fudbalskim klubovima i atletičarima poboljšali uslovi za treniranje. Smatram da je saradnja između Grada, Javnog komunalnog preduzeća i sportskih klubova izuzetno važna. – istakla je Čila Goli, član Gradskog veća zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoja Subotice, uz dodatak da je ovakva saradnja sigurno doprinela i izboru našeg grada za Evropski grad sporta za narednu, 2024. godinu.

Polako se završavaju sve pripreme otvorenog bazena “Dudova šuma” za predstojeću letnju sezonu, a Javno komunalno preduzeće “Stadion” uredilo je kompletan bazenski kompleks kako bi uživanje svih posetilaca bilo još veće.

Prefarbali smo bazene, plato bazena, tribine, uredili smo zelene površine i obogatili ih novim sadnicama, sredili smo dečje igralište i teretanu na otvorenom, kao i tobogan koji je i dalje glavna trakcija među decom. – izjavila je Tamara Dimitrioski, direktor preduzeća JKP „Stadion“ Subotica uz napomenu da je osim ovih radova, Stadion kupio i nove ležanjke i suncobrane koje će posetioci moći iznajmiti, a kupljeni su i novi filteri koji se nalaze u filter stanici.

Sve ove investicije koštaju više od 1.000.000 dinara, a ovaj iznos je Javno komunalno preduzeće “Stadion” finansirao iz sopstvenih sredstava. Nedavno smo uspeli da zamenimo i reflektore pored bazena, stavljeni su novi, LED reflektori i ugrađen je sistem kontrole ulaza. Ova investicija vredi više od 3.500.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. – dodala je Dimitrioski.

Kompleks otvorenih bazena u Dudovoj šumi, pored olimpijskog bazena sadrži i tri dečija bazena od kojih je jedan sa termalnom vodom a jedan sa toboganom. Na bazenu postoji i dečje igralište, teretana na otvorenom, odbojkaški teren na pesku, a tu su i ležaljke i suncobrani koji kupačima nude mesto za odmor i osveženje.

Prema našim planovima, bazen će za građanstvo biti otvoren od petka 16. juna, a sportisti ga već uveliko koriste. Bazen će biti otvoren svih sedam dana u nedelji, ponedeljkom od 12:00 do 18:00 časova, a od utorka do petka bazen radi dvokratno, od 6:00 do 7:30 časova i od 11:00 do 18:00 časova, dok će vikendom bazen raditi od 6:00 do 7:30 časova i od 11:00 do 19:00 časova. – poručila je direktorica JKP “Stadion” i podsetila da će i ove godine ovo Javno preduzeće u saradnji sa ekipom LovaLova radija organizovati sportski događaj “Super leto”.

Cilj nam je da deci školski raspust bude što zanimljiviji i interesantniji. U okviru ovogodišnjeg, trećeg Super leta, organizovaćemo tri takmičarska dana. –  dodala je Dimitrioski i naglasila da se poseban akcenat u predstojećoj sezoni stavlja na higijenu bazena, voda se kontroliše svaki dan od strane tehničara, a pored toga ispravnost vode kontroliše i Zavoda za javno zdravlje Subotice, a o higijeni bazena mogu brinuti i svi posetioci ukoliko ne ostavljaju smeće za sobom i redovno koriste tuševe i dezobarijere.

Što se tiče cena moram reći da smo i dalje vrlo povoljni u okruženju, cena ulaznice za odrasle koštaće 250 dinara, dečja karta će biti 150 dinara dok deca do pet godina ne plaćaju ulaz. Karta za penzionere koštaće 150 dinara, a tu je i mogćnost kupovine mesečne karte za rekreativce koja će koštati 3.000 dinara. – rekla je Tamara Dimitrioski, uz dodatak da će za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana trebati da se izdvoji po 100 dinara.

Foto: pannon tv

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio