Brnabić najavila zapošljavanje 1.200 policajaca u školama, izmene Krivičnog zakona, kao i formiranje Radne grupe za mentalno zdravlje i borbu protiv vršnjačkog nasilja

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je juče da su tragedija i monstruozni zločini koji su se dogodili 3. i 4. maja šokirali i duboko ljudski pogodili i promenili sve.

Mislim da ova zemlja, a ni svako od nas pojedinačno, nakon tih tragedija, neće biti isti. – rekla je Brnabić i još jednom izrazila najdublje saučešće porodicama stradalih u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i Malom Orašju i Duboni.

Prema njenim rečima, pored razoružavanja Srbije, doneta je odluka o zapošljavanju dodatnih 1.200 policajaca koji će brinuti o bezbednosti u školama, a tu su i izmene Krivičnog zakona, kao i formiranje Radne grupe za mentalno zdravlje i borbu protiv vršnjačkog nasilja. Takođe, kako je dodala, MUP je već 5. maja krenuo u reviziju svih izdatih dozvola za držanje oružja i do danas je Policijska uprava završila 32.584 revizije izdatih dozvola, pri čemu ovaj posao mora do se završi do 4. avgusta. Izvršena je kontrola rada 46 streljana, naloženo 76 mera, oduzeto osam komada oružja, utvrđeno da dve streljane ne ispunjavaju prostorno-tehničke uslove za bezbedno čuvanje oružja i dve ne vode propisane evidencije.

Nadležnom tužilaštvu u Beogradu poslat je jedan izveštaj u vezi sa oružjem u streljani prilikom vršenja nadzora. Premijerka je prenela da će odluka o tome da li će se produžiti rok za predaju oružja, biti doneta uskoro.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio