Dečiji festival „Palićke notice“ u četvrtak na Paliću

Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“ održaće se po treći put za redom, na Letnjoj pozornici na Paliću u četvrtak, 15. juna sa početkom u 18 časova.

Ove godine ćemo imati 8 takmičarskih tačaka i sedam revijalnih, učestvuju deca iz nekoliko subotičkih škola, iz Osnovne škole “Matko Vuković”, “Jovan Mikić”, “Sonja Marinković” “dr Svetomir Bojanin”, “Dositej Obradović”, kao i deca iz Muzičke škole Subotica koja je prijatelj festivala. I ove godine sa nama će se družiti deca iz Beograda, Novog Sada i iz Banja Luke, a po prvi put ove godine ćemo ugostiti i učesnike iz Tivta i Čačka. – istakla je direktorka Festivala „Palićke notice“ Vesna Rašeta, naglasivši da je cilj festivala od malih nogu deci usaditi ideju zajedništva i brisanja različitosti.

Želimo da pozovemo sve mališane da uzmu za ruke svoje mame i tate, bake i deke i da nam se priključe u svečanoj povorci, a i da iz publike bodre sve učesnike festivala. – rekla je Rašeta.

I ove godine mali gudači Muzičke škole Subotica, orkestar “Presto” predstaviće se u revijalnom delu sa dve kompozicije.

Učestvuju mali gudački i duvački orkestar kao i učenici Srednje Muzičke škole koji će biti u samoj realizaciji festivala. Oni su se vrlo rado odazvali ovom festivalu i veoma se raduju što će moći da budu deo celog tima. Ove godine će i deca biti učesnici žirija na festivalu. – izjavila je direktorka Muzičke škole Dragana Nikolić uz naglasak da su ovakvi događaji veoma potrebni baš zato što uključuju svu decu. Ideja je da se deca animiraju i motivišu na druženje kako bi se međusobno povezali i prevazišli razlišitosti.

Muzika je ta koja nas sve spaja, pre svega decu jer je jako važno da se deca bave muzikom, uz nju razvijaju socijalne veštine. – naglasila je Nikolić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio