Druženje i sportski duh glavni motivi Žedničkog višeboja

U Žedniku je u subotu, 10. juna održan „Treći Žednički višeboj“, manifestacija koja okuplja žitelje ovog sela ali i sve ljude dobre volje koji su uvek raspoloženi za dobro druženje i sportsko nadmetanje. Prvi višeboj je nastao kao inicijativa grupe građana da daju doprinos proslavi seoske slave, povodom 100. godina od osnivanja sela.

Reč je takmičenju u tradicionalnim sportskim disciplinama koje se organizuje i za decu i za odrasle.

Prvi višeboj je bio prilično skroman, prošle godine smo imali značajan pomak, a ove godine imali smo veoma lepo odziv. Ideja je da okupimo čitave porodice sa decom i roditeljima. Pečenje prasića, postavljanje šatora, druženje i sportski duh, glavni su motivi ovog okupljanja. – poručio je Novak Anđelić ispred organizatora višeboja.

Odrasli se takmiče u 9 disciplina, napopularnije je nadvlačenje konopca gde se osam takmičara jedne ekipe bori protiv drugih osam takmičara, a preostale discipline su pojedinačne i prilagođene su različitm ljudima, pre svega u pogledu snage i veštine.

Često pozivamo i žene da se prijave, one su posebno spretne u skoku u dalj i u trčanju po brvnu, ceni se spretnost ali ima i onih discipliona gde je potrebna snaga. – rekao je Anđelić i uputio zahvalnost svih organizatora i Gradu Subotici koji je ove godine prepoznao vrednost ove manifestacije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio