„Etnofest“ od 22. do 25. juna na Paliću

Od 22. do 25. juna na Velikoj terasi na Paliću, održaće se jubilarni 20. Etnofest. “Kao i u prethodnih 20.-tak godina, na umu nam je samo i isključivo umetnički kvalitet i neometani interkulturni dijalog, a dolaze nam umetnici iz 10 zemalja. Skromnog smo mišljenja, da je Etnofest već 20 godina u muzičkom smislu, najbogatiji događaj koji Subotica ima.

Naš pristup je dokazano iskrenih namera da se bavi kulturom i isključivo kulturom, bez namere podilaženja ili prilagođavanja trenutnim društvenim pa i političkim trendovima.” – poručuju organizatori. Etnofest je u isto vreme muzički događaj bez presedana na teritoriji Srbije, u domenu muzike celog sveta. Ove godine festival se održava samo na Velikoj terasi na Paliću, a počinje u četvrtak 22. juna 2023. godine. U četiri koncertne večeri na festivalu nastupaju umetnici iz nekoliko zemalja, iz Srbije, Grčke, Austrije, Mađarske, Maroka, Severne Makedonije, Italije, Bosne i Hercegovine, Češke i Rusije. Etnofest ove godine započinje put muzičkim stazama koje donose neobičnu muziku Afrike, ali i muziku Balkana i Panonskog basena koja nas okružuje.

Ulaz na festival je kao i prethodnih godina besplatan, ali će preporučeni dobrovoljni prilog po koncertnoj večeri biti 500 dinara.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio