Mala Nina sakupila novac za lečenje svog oca

Proteklih dana u Novom Sadu, najtraženiji slatkiši nisu sladoledi koje svi kupuju kako bi pronašli osveženje u toplim, letnjim danima, najveći red u gradu stvorio se oko devojčice koja prodaje krofne.

Jedanaestogodišnja Nina Ninković podigla je sve Novosađane, ali i celu Srbiju na noge svojim ukusnim, slatkim krofnama ali nisu krofne te koje privlače ljude da i po sat vremena čekaju strpljivo u redu. Privuklo ih je Ninino veliko, zabrinuto srce jer je ova devojčica tokom letnjeg raspusta rešila da pravi i prodaje krofnice kako bi sakupila dovoljno novca za svoga oca, kojem je operacija hitno potrebna. Naime, Ninin otac Zoran Ninković je još 2016. godine počeo da gubi vid usled “ablacije retine”. Zoran je u nekoliko navrata, čak i prošle godine, dobio odgovarajuću hemoterapiju i imunosupresivne kapi međutim nakon pogoršanja stanja, njegov život je sada ogrižen i potrebna mu je operacija u Moskvi. Za Ninine krofnice čulo se po celoj zemlji ali i u regionu, a tim povodom reagovao je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija, Siniša Mali.

Novca imamo, pomoći ćemo. Sinoć sam saznao za taj slučaj, čovek nam se nije obraćao za pomoć, već danas će se pregledati njegova dokumentacija. Žao mi je što ranije nije kontaktirao sa državnim institucijama. Naravno da ćemo pomoći. – izjavio je ministar Mali juče, 28. juna za TV Pink i dodao da država u ovom trenutku izdvaja 40 puta više novca za obolele mališane kojima je neophodno lečenje u inostranstvu.

Prema rečima majke Nataše, Nina je svoje krofnice prodavala još juče, na starom mestu jer mnogi ljudi koji su želeli da pomognu, nisu ranije mogli doći pa će ovo biti poslednja prilika za takvu vrstu pomoći. Nakon toga, Nina se pakuje jer sa svojim ocem zajedno leti za Moskvu gde će mu, nadamo se biti ukazana adekvatna pomoć. Svi koji žele pomoći ovoj osećajnoj, hrabroj i snalažljivoj devojčici, mogu to učiniti na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke 161 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001708511-93

Uplatom na devizni račun: 160-6000001708958-13

IBAN: RS35160600000170895813

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Nadamo se da će Nina Ninković nastaviti da priprema svoje krofne, ali samo kao poslasticu i iz uživanja za svoje roditelje.

Foto: privatna arhiva

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio