Međunarodni oldtajmer reli u Subotici od 02. do 04. juna

Međunarodni oldtajmer klub iz Subotice svake godine organizuje Međunarodni oldtajmer reli koji pada prvog vikenda u junu. Ove godine susret će se održati 02., 03., i 04. juna i biće međunarodnog karaktera jer dolaze vozači i vozila iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Makedonije i Srbije. Ukupno će na susretu će biti oko 60 vozila i oko 120 učesnika.

U petak je doček svih gostiju, u subotu ujutru se ide u Tavankut gde će izložba biti od 10 do 13 časova, vozila će biti parkirana u krugu crkve, a u Tavankutu se planira i ručak. Posle toga se vraćamo u Suboticu, oko 16 časova se skupljamo, a tradicionalno će se služiti i fanci sa pekmezom. Sledeća izložba će biti na Prozivci, na promenadi, od 17:00 do 19:00 časova. U nedelju će vozila biti postavljena ispred Gradske kuće, od 10:00 do 13:00 časova, a učesnici će imati priliku da obiđu Gradsku kuću i pogledaju sve znamenitosti Subotice. – kaže Filip Bjelica, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica uz dodatak da je u pitanju jedini međunarodni klub u regionu koji broji 80 članova, a ove godine najveći broj izlagača doći će iz susedne Hrvatske.

Međunarodni oldtajmer klub iz Subotice je, prema rečima Bjelice, jedini klub koji ima grb Grada na svom grbu. Ovaj klub je ove godine organizovao i drugi Zimski reli što ga, posle Monte Karla, čini prvim klubom u Evropi koji je takav događaj organizivao.

Bilo je 35 automobila u Sarajevu, 20. i 21. januara, mi smo predstavili grad Suboticu sa našim automobilima, a uspeli smo da spojimo 6 država, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku, Rumuniju i Srbiju. Nakon toga su nas zamolili da sledeće godine pravimo treći Zimski reli, baš 8. februara, tačnije na 40.-godišnjicu sarajevskih Olimpijskih igara i nadam se da će tada biti još više vozila. – dodao je Bjelica.

Pozivam sve da nam se pridruže ovoga vikenda da se družimo, da osete toplu energiju kojiu imamo u klubu. Pre svega pozivamo žene i podmladak jer nam je cilj da imamo što više mladih članova, da deci pokažemo da nisu samo nova i brza vozila jedino što je interesantno, već da čari ima i u starom, retro izgledu koji mi volimo i negujemo preko naših ljubimaca, automobila. – poručuje član Kluba Jasna Buljovčić.

Prošle godine smo imali par humanitarnih akcija da pomognemo deci koje nemaju uslove, a i ove godine podelili smo paketiće zajedno sa grupom motoraša iz Subotice. Pozivam sve dobre ljude da nam se pridružie i uveličaju našu manifestaciju. – istakao je potpredsednik kluba Miodrag Kovačević.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio