Prvi „The Wine Community Bar“ u Subotici

Leto je u naš grad stiglo u punom jeku, topli dani, vruć vetar i sunce koje neumoljivo prži nateraće i najveće ljubitelje „tropske klime“ da utehu i osveženje potraže u nekom osvežavajućem piću ili vinu. Osveženje Subotičanima ovoga leta dolazi u vidu novog lokala koji se nalazi na korzou, u samom centru grada pod nazivom „The Wine Community Bar“. Dobra kafa, osvežavajuci napici ili vrhunska vina, samo su deo ponude ovog bara koji su zajedničkim idejama osmislili Sofia Semianinova, Artem Kalchenko i Aleksandr Parkhomchuk.

Odlučili smo da otvorimo ovaj lokal jer nam je falilo mesta gde bi mogli popiti kvalitetno vino i dobru kafu. Vino i kafa idu zajedno i dobro se upotpunjuju. U prodavnicama i supermarketima možete pronaći uglavnom industrijska vina, a mali proizvođači uglavnom se nalaze u senci, niko ne zna ko su. Čak ni Fruška gora nije daleko, a njena vina su i dalje nepoznata. Mi smo odlučili da putujemo po gradovima i probamo sva prirodna vina koja se prave na stari način. – priča nam Sofia Semianinova koja kaže da su upravo na taj način, iz ličnih iskustava, sklopili vinsku paletu koja se u „The Wine Community Bar“-u može probati, a za sve ljubitelje „nektara od grožđa“ postoji i online prodavnica www.prirodnavina.rs.

Osim vina, svi će sigurno ceniti i činjenicu da se u ovom baru mogu poručiti i prirodni sokovi, piva ili rakije.

Nismo želeli da ponudimo rakiju za koju ne znamo kako se pravi. Neke od rakija dolaze nam iz Šumadije i sa Bisernog Ostrva, a imamo i rakiju koja se pravi od prirodnog vina, kao i rakiju koja se pravi od organskog voća. Svi gosti koji su ih do sada probali kažu da je drugačije i veoma su zadovoljni. – kaže Semianinova.

Iz vinske karte mogu se izdvojiti Vert i Vols vina koja se inače mogu pronaći i širom sveta, na Kanarskim ostrvima, u Los Anđelesu i Njujorku, u Francuskoj i Danskoj, među svim vodećim somalijerima.

Proizvodi nalaze sami svoj put, onako kako prijaju ljudima i njihovom telu. U Subotici se desilo da je jedno od vina, umesto za dva meseca, nestalo za četiri dana, toliko je ljudima prijalo. Prirodu ne može niko da prevari, marketing ne može da kompenzuje neprirodne stvari. Slogan „Volos nature“ je „Verujmo prirodi“, a slogan „Verta“ je „ Priroda je mudra i nenadmašiva“, i mislim da to dovoljno govori. Za oba proizvođača bitno je da priroda dolazi do izražaja, Vert vina dolaze sa Bisernog ostrva i u njima se osećaju kvasci, zova, citrusi… Nije poenta kreirati proizvod već sačuvati ono što je te godine rodilo, pokazati prirodu kroz njenu autentičnost. – poručuje Dejan Stevanović, vlasnik „Volos-Vert“ vina i rakija.

Radno vreme „The Wine Community Bar“- a je radnim danima od 9 do 23 časa, subotom od 12 do 02 časa, a nedeljom od 12 do 23 časa. Bitno je nagovestiti da je terasa otvorena za sve, dok je lokal isključivo za nepušače, kako bi gosti u potpunosti svoja čula mogli posvetiti uživanju u prirodnim aromama. Ponekad nema potrebe otići u egzotične krajeve kako bi probali i okusili prirodne, kvalitetne proizvode, dovoljno je da sami, ili sa dragim prijateljima sednete u „The Wine Community Bar“, poručite za sebe kafu i neko aromatično vino i godišnji odmor može da počne.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio