Nakon nove uniforme nastavlja se ulaganje u opremu i tehničke kapacitete granične policije na Aerodromu „Nikola Tesla“

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić obišao je pripadnike Uprave granične policije na Aerodromu „Nikola Tesla“ koji od juče rade u novim uniformama, a Gašić je tom prilikom istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da ulaže u opremu i tehničke kapacitete policije kako bi se postigla još veća efikasnost prilikom rešavanja svih bezbednosnih izazova.

Gašić je kazao da će u toku letnje sezone obezbediti dodatnih 40 službenika MUP-a koji bi trebalo da pomognu u rešavanju nedovoljanog broja službenika i nedovoljnog broja kabina Granične policije na pasoškoj kontroli kako bi se ubrzao prolazak pasoške kontrole koja neretko bude stresno iskustvo za putnike, a koje se manifestuje priličnom gužvom i redovima.

Ministar je ukazao i na to da se prvi utisak koji putnici steknu već prilikom sletanja u Srbiju, dobija upravo od pripadnika granične policije, sa kojima se naši građani, kao i strani državljani, susreću već prilikom pasoške kontrole.

Neophodno je da uz osmeh i pozitivan stav pokažemo iskrenu dobrodošlicu svima koji ulaze u našu državu, kao i da damo jasnu poruku da će se svi tokom boravka u našoj državi osećati bezbedno i sigurno. – poručio je Gašić.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio