Novi Ekspo cetar i Nacionalni stadion u Beogradu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali najavio je da će se 21. juna u Parizu glasati o organizaciji specijalizovane izložbe „EKSPO 2027“, i podsetio na to da se, pored Srbije, za domaćina te manifestacije bore i SAD, Argentina, Tajland i Španija.

Mali je u izjavi za agenciju Tan ocenio da bi organizacija ove međunarodne specijalizovane izložbe bila potvrda rezultata ekonomske politike Srbije, i dodao da će se, bez obzira na rezultate glasanja, svakako u Beogradu graditi novi Ekspo centar, pored Nacionalnog stadiona. On je napomenuo da smo u proteklim mesecima, u razgovoru sa gotovo svakom zemljom sveta, predstavili potencijal Srbije i uspešno promovisali naše uspehe.

Ukoliko budemo domaćini specijalizovane svetske izložbe, u kojoj će učestvovati preko 120 zemalja, to će biti kruna postignutih rezultata naše zemlje. – ponovio je potpredsednik Vlade i dodao da bi Srbiju u tom slučaju posetilo nekoliko miliona ljudi. Prema njegovim rečima, već je počela izgradnja infrastrukture za Nacionalni stadion i novi Ekspo, pri čemu će se u narednim mesecima raditi nasipanje zemlje, kanalizaciona i vodovodna infrastruktura, kao i saobraćajna petlja. Do kraja godine počeće i nadzemni radovi na samom objektu Ekspa i Nacionalnog stadiona, precizirao je on i konstatovao da će taj deo Beograda potpuno drugačije izgledati nakon izgradnje ovih objekata. Mali je dodao da se uskoro, nakon 50 godina, završava i železnička stanica u Prokopu i da će nova stanična zgrada biti otvorena u oktobru, a ukazao je i na to da se nastavljaju radovi i na novoj beogradskoj autobuskoj stanici, kao i na izgradnji beogradskog metroa, pri čemu se očekuje da se do kraja godine krene sa radovima na pojedinim metro stanicama.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio