Obeležena 634-godišnjica boja na Kosovu

Izaslanik predsednika Republike Srbije i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković predvodio je juče državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja državnih i vojnih počasti povodom obeležavanja 634-godišnjice boja na Kosovu.

Selaković je kod Spomenika kosovskim junacima u Kruševcu rekao da je Vidovdan dan kada se sećamo ne samo kosovskih junaka, već i svih stradalih u odbrambeno-oslobodilačkim otadžbinskim ratovima sve do današnjeg dana, kao i dan kada se, sećajući se Kosovske bitke, vraćamo kosovskom zavetu.

Kosovski zavet nije vezan isključivo za Kosovo i Metohiju, on je vezan za čitav srpski narod. On nas upućuje na to da je jedini spas u našoj slozi i jedinstvu, pogotovo na Kosovu i Metohiji, gde naši građani proživljavaju teške dane, naročito u poslednjih nešto više od mesec dana. – istakao je ministar naglasivši da svi građani, čitava Srbija, treba da stanu iza državnog rukovodstva, da u tom jedinstvu pronađemo put da u ovim teškim okolnostima i vremenima sačuvamo mir, slobodu i naš narod na Kosovu i Metohiji. Ministar je položio venac i odao počast knezu Lazaru u manastiru Ravanica.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio