Prijavljivanje penzionera za “Penzionerske kartice” u toku

Od 15. marta u Republičkom Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje počelo je prijavljivanje penzionera za “Penzionerske kartice”.

Od tada pa do danas u bazi je evidentirano više od 634.000 zainteresovanih korisnika, odnosno oko 40 odsto ukupnog broja onih koji imaju pravo da se prijave. Paralelno se u Fondu radi na formiranju organizovane mreže davalaca pogodnosti, društveno odgovornih kompanija, javnih institucija i privrednih subjekata koji su prihvatili preporuku Vlade Srbije i ponudili dodatne pogodnosti za korisnike Penzionerskih kartica. Do sada je potpisano 134 sporazuma, među kojima su kompanije DIS, Tehnomanija, Cepter i brojne privatne firme različitih delatnosti, kao što su sportski centri, institucije kulture, trgovine, turističke agencije i sl. U narednom periodu očekuje se potpisivanje više od 100 pripremljenih sporazuma (NIS, Apotekarska ustanova „Beograd“, brojne apoteke, medicinske ustanove, banke), dok su sa još nekoliko stotina prijavljenih firmi pregovori i dalje u toku. Penzioneri poručuju da bi im popusti najviše značili kada su u pitanju lekovi i hrana, prehrambeni proizvodi i kućna hemija, ali i tehnička roba, usluge institucija kulture, sportske aktivnosti i slično. Ne postoji vremenski rok za prijavljivanje za penzionersku karticu i korisnici penzija to mogu učiniti u svakom trenutku. Penzionerska kartica se izdaje na osnovu podnetog zahteva koji se može uputiti elektronski na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda. Zahtev se podnosi lično ili preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika.

Izdavanje Penzionerske kartice je besplatno i ne plaća se njeno održavanje. Penzionerska kartica glasi na ime korisnika prava i služi za dokazivanje statusa korisnika, a pored toga, omogućava korisniku i ostvarivanje određenih pogodnosti poput popusta, poklona i ostalih benefita. Prilikom svake kupovine na ovaj način korisniku kartice Fond će dodeljivati bodove koje kasnije može iskoristiti za ostvarivanje dodatnih povoljnosti u javnim ustanovama. Svi korisnici koji su se prijavili za karticu dobiće poziv da dođu u Fond kada njihova kartica bude urađena, jer je moraju lično preuzeti. Kartica će početi da se koristi 1. oktobra ove godine, a do tada će Fond potpisati sporazume sa društveno odgovornim pravnim subjektima i pripremiti softversku podršku za rad aplikacije preko koje će korisnici u svakom momentu imati pregled pogodnosti koje im se nude u svakoj branši i na bilo kojoj lokaciji u Srbiji.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio