Senti namenjeno 20 miliona dinara za projekat izgradnje kanalizacije u Mesnoj zajednici Kertek

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Aleksandar Martinović i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš posetili su juče 06. juna opštinu Senta, gde su se sastali sa predsednikom te opštine Rudolfom Cegledijem i njegovim saradnicima.

Martinović je istakao da je Senta pravi primer višenacionalne sredine, gde u miru i slozi žive, u najvećem broju, Srbi i Mađari. Ministar je naglasio da Vlada Srbije ima čvrstu nameru da i ubuduće, kao i do sada, neguje dobre međunacionalne odnose na teritoriji čitave AP Vojvodina, a naročito da neguje bratske odnose između dva stara, tradicionalna naroda, Mađara i Srba. Martinović je istakao da je Ministarstvo i ove godine iz Budžetskog fonda opredelilo 20 miliona dinara za projekat izgradnje kanalizacije u Mesnoj zajednici Kertek, koja je za žitelje od ogromnog značaja. Prilikom posete, Martinović je obišao i Osnovnu školu „Stevan Sremac”, gde se nastava odvija na srpskom i mađarskom jeziku, a kojoj je, kako je naveo, neophodna rekonstrukcija.

Vaspitno-obrazovna ustanova, nazvana po našem velikanu rođenom na ovim prostorima, izgrađena je davne 1974. godine. Objekat se nalazi u lošem stanju, dok procenjena vrednost njegove adaptacije iznosi oko 250 miliona dinara. – rekao je ministar uz uverenje da će Vlada Srbije i Pokrajinska vlada uložiti zajednički trud kako bi se pronašla sredstva u budžetima Republike i Pokrajine za rekonstrukciju ove osmoletke.

Martinović je, istakavši da Senta ima dugu i bogatu istoriju i da se na njenim prostorima odigrala za naš narod veoma značajna Senćanska bitka, ukazao na to da će Ministarstvo sledeće godine biti u mogućnosti da izdvoji sredstva iz Budžetskog fonda za treću fazu radova na rekonstrukciji tornja Gradske kuće, koji je danas posetio, a u kojem se, između ostalog, nalazi i spomen vidikovac Senćanske bitke. Ministar je, nakon posete opštini Senta, obišao i Kancelariju za borbu protiv siromaštva u Adi, gde je sa direktorkom Vesnom Civrić razgovarao o mogućoj saradnji Ministarstva i Kancelarije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio