Subotica je Evropski grad sporta za 2024. godinu

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas 01. juna je za skupštinskom govornicom objavio informaciju da je grad Subotica, u konkurenciji 30 evropskih gradova ponela titulu “Evropskog grada sporta za 2024. godinu”.

Iskoristio bih priliku da čestitam svi sportskim radnicima, svim sportistima grada Subotice i svim zaposlenima u lokalnoj samoupravi koji su doprineli da prezentuju naš grad u najboljem svetlu, i svim građanima grada Subotice čestitam titulu evropskog grada sporta za 2024. godinu. – naglasio je Bakić, a njegovim čestitkama pridružio se i Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotica.

Bakić je u svom obraćanju ispričao i anegdotu kako su, u vreme boravka članova komisije, predstavnika Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta, ACES Europe, u Subotici trajali protesti poljoprivrednika, a ispred Gradske kuće parkirani su bili traktori pa je on, u šali sa članovima komisije, objašnjavao kako su traktori tu zbog trkačkog takmičenja.

Grad je bio blokiran pa su ljudi iz lokalne samouprave komisiju morali da voze po ulicama koje su bile prohodne, kako bi se bez ometanja obišli svi sportski klubovi. Želim da ovaj grad bude najbolji grad u Evropi. – poručio je gradonačelnik Subotice.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio