Susret ljubitelja oldtajmera u Subotici, Kanjiži i na Paliću

„26. Međunarodni susret oldtajmer vozila“ održaće se od 30. juna do 2. jula tekuće godine, u organizaciji Udruženja ljubitelja starih motornih vozila „Old timer“, iz Subotice.

Osnovni cilj našeg udruženja je očuvanje starih motornih vozila, upoznavanje ljudi sa tehničkom kulturom koju želimo da sačuvamo od propadanja, za sva buduća pokolenja. Ove godine smo odlučili da događaje pomerimo malo više ka Paliću i za razliku od ranijih godina, odlučili da gosti budu smešteni u studentskom odmaralištu na Paliću koji inače pripada Ministarstvo prosvete. – izjavio je predsednik Udruženja „Old timer“, Tomislav Vidaković.

Manifestacija će ove godine trajati tri dana, a ovogodišnji program uglavnom je vezan za posete etno salašima u Subotici.

U petak od 16 do 20 časova u studenntskom centru trajaće prijem gostiju i smeštaj, između 20 i 20:30 časova služićemo večeru. Vožnja kreće sutradan, u subotu, u 9 časova putem Palić – autoput, Bikovo, Orom do Trešnjevca. Vozi se u režimu saobraćaja, a sva vozila moraju biti ispravna i registrovana. Oko 11 časova dolazimo u Kanjižu gde ćemo biti parkirani u centru grada do 12:30 šasova. U 13 časova stižemo u etno restoran u Matronošu gde će se služiti ručak. Nakon toga sledi povratak u palićko odmarallište, a za centar grada Subotice kreće se oko 16 časova, gde će na trgu ispred Gradske kuće trajati izložba od 17 do 19:30 časova. Nakon toga sledi dodela nagrada u Velikoj većnici Gradske kuće koja će biti oko 20 časova. – kaže član Upravnog odbora Udruženja Risto Radulović i dodaje da će u nedelju na Velikoj terasi na Paliću takođe se održati izložba oldtajmera, od 10 do 12 časova.

Završetak manifestacije planira se za 16 časova gde će se održati drugi deo dodele nagrada na Majkinom salašu. Svi koji posete ovaj skup vozila imaće priliku da vide pretežno vozila do ’60.-tih godina prošlog veka, a biće i mnogo onih koja datiraju još od Drugog svetskog rata. Učekuje se učešće gostiju iz Mađarske, Hrveatske, Slovačke, Engleske, Nemačke, Rumunije, Bugarske, i Crne Gore sa 80 do 130 vozila, nesvakidašnjih i prelepih oldtajmera. Većina vozila iz Srbije dolazi uglavnom iz Vojvodine jer Južna Srbija, prema rečima organizatora, nije toliko bogata ovakvim automobilima.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio