Tradicionalno darivanje paketića bebama koje su rođene u nedelji Crvenog krsta

Za sve bebe Subotice koje su rođene u nedelji Crvenog krsta, od 08. do 15. maja, Gradska organizacija Crvenog Krsta Subotica tradicionalno priprema paketiće kojima ih daruje.

Akcija je ove godine održana po 31. put, a bebama i njihovim roditeljima danas, 12. juna u prostorijama Gradske organizacije Crvenog Krsta Subotica svečano su uručeni prigodni darovi koji će im sigurno biti od koristi. U ovogodišnjoj nedelji Crvenog Krsta, u našem gradu rođeno je 25 beba, 16 devojčica i 9 dečaka.

I ove godine smo upriličili smo manifestaciju za ovako lep povod. Za 16 devojčica i 9 dečaka pripremili smo poklone. Jedan deo darova obezbedio je Crveni krst Vojvodine, a i mi smo taj paket dopunili. U paketu se nalaze neophodne stvari za higijenu beba i stvarčice kao što su ogradice za krevetac, prekrivači, jastuče i slično. Drago nam je da je broj rođenih beba u “nedelji Crvenog Krsta impozantan, mi trudimo se da preko godine pomažemo svima koji nam se obrate za bilo koji vid pomoći vezan za decu, od kolica do garderobe, ukoliko možemo, pomažemo. – izjavio je Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica, uz dodatak da će gradska organizacija i u narednim godinama nastaviti da neguje ovu divnu tradiciju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio