Uspešan vikend za takmičare kik boks kluba „Top fighter“ na Svetskom kupu u Mađarskoj

Proteklog vikenda u Budimpešti je održan 28. Svetski kup u kikboksu za sve takmičare reprezentacija ali i klupske takmičare, koji je okupio 24 nacije i preko 2000 sportista. Subotički kik boks kluba “Top Fighter” učestvovao je sa dva borca u disciplini K1, koja važi za najatraktivniju ali i najintenzivniju disciplinu koja je mnogo surovija od disciplina koje se izvode na tatamiju.

U juniorskom uzrastu, Nikola Lončar je u kategoriji do 75 kg u četvrtfinalu pobedio borca iz Bosne i Hercegovine, u polufinalu je savladao reprezentativca Moldavije, dok je u samom finalu takmičenja Lončar takođe bio superiorniji protiv reprezentativca iz Češke pa mu je pobeda u ovoj borbi donela i zlatnu medalju sa Svetskog kupa. Odličan uspeh ostvarila je i njegova klupska koleginica Milica Despotović, koja je u kategoriji do 52 kg u četvrtfinalu pobedila reprezentativku Letonije, u polufinalu reprezentativku Italije, ali je u finalu izgubila od mnogo iskusnije Bugarke što je svakako bilo dovoljno da joj obezbedi srebrnu medalju. U kategoriji Nikole Lončara učestvovalo je čak sedam boraca, a kod Despotovićeve šest što pokazuje koliko je ozbiljno i teško bilo ovo takmišenje. Naši borci su bili na spisku selektora reprezentacije ali kik boks Savez Srbije nije imao sredstava, pa su sportisti nastupali o trošku kluba.

Da je Savez imao novca, nastupala bi reprezentacija, uz prisustvo selektora i trenera kako bi se videlo ko od sportista može da učini neki rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će se održati krajem avgusta. – kaže Alen Heralioć, trener kik boks kluba “Top Fighter” uz dodataka da će, po svoj prilici na prvenstu nastupati i Lončar i Despotovićeva.

Protekle dve nedelje “Top Fighter” je bio veoma aktivan jer je u toku prošle nedelje učestvovao na državnom prvenstu u tajlandskom boksu u Vrbasu gde je senior Nikola Kolar osvojio srebrnu medalju, baš kao i njegov klupski saborac, pionir Aleksandar Tot. U isto vreme kada se održavao Svetski kup, četiri člana kluba ušestvovala su i na Međunarodnom javnom sparingu u boksu, u Rumi.

Veoma sam zadovoljan sa postignutim rezultatima, u roku od 5 godina koliko sam trener, osim osvojene zlatne i bronzane medalje na Evropskom kupu u Beogradu, ovo je do sada najbolji međunarodni rezultat koji smo ostvarili, a ujedno i sjajna uvertira za predstojeve Evropsko prvenstvo u Turskoj, 25. avgusta. Nakon toga sledi odmor, a onda pripreme za novu sezonu. – poručio je Alen Heralić, trener uspešnog “Top Fighter”-a.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio