Vlada Republike Srbije usvojila predlog za uplatu novčane pomoći za decu

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć, a kojim se definiše pitanje isplate po 10.000 dinara za svako dete koje je državljanin Srbije i koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma.

Ovim zakonskim rešenjem obuhvaćena su i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su tada imala manje od 16 godina. Pravo na uplatu novčane pomoći u tom iznosu ima majka deteta, izuzetno otac, staratelj ili hranitelj i to pod uslovima koji su propisani ovim zakonskim rešenjem. Prijava za dobijanje ove vrste pomoći biće moguća od 20. avgusta do 20. septembra 2023. godine, elektronski, preko portala Uprave za trezor, dok će isplata početi od 25. septembra ove godine. Predlog zakona je predvideo da će hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć, kao i primaocima novčane socijalne pomoći, ovaj iznos od po 10.000 dinara za svako dete biti uplaćen bez podnošenja prijave.

Prijava na portalu Uprave za trezor biće veoma jednostavna – podnosilac prijave, odnosno majka, unosiće broj lične karte, svoj matični broj, matični broj za svako dete i naziv banke u kojoj želi da joj novac bude uplaćen.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio