Završetak radova Aqva parka na Paliću do 31. jula

Predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“ d.o.o., Ištvan Pastor izjavio je danas da je donet novi rok za puštanje u rad “Aqua parka” na Paliću u promet. Subotičani će priliku da se okupaju i uživaju u palićkom “Aqua parku” dobiti, prema najnovijim najavama, tek u drugoj polovini leta, tačnije 31. jula.

Pre par dana smo aneksirali ugovor o izvođenju radova sa generalnim izvođačem i produžili rok za završetak radova za puštanje u pogon i za probni rad do 31. jula ove godine. To praktično znači da će u sledeće dve do tri nedelje biti okončani radovi koji su ugovoreni, paralelno sa tim već sada ide tehnički prijem kompletnog objekta i u onom vremenu, od završetka radova do 31. jula ove godine, će biti probni rad ukupnog postrojenja, bez posetilaca, kako bi se ustanovilo da li sve funkcioniše onako kako treba i da li nešto treba eventualno popraviti. – kaže Ištvan Pastor, predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“ d.o.o uz dodatak da su finansijska sredstva i tehnički uslovi za završetak radova u potpunosti obezbeđeni.

Četvrtog maja Skupština grada Subotica donela je Odluku o davanju u zakup “Aqua parka”, Velike terase na Paliću, Pivnice i javnih toaleta na Paliću, a time je prema Pastorovim rečima “vruć krompir” prebačen je u ruke preduzeća “Parka Palić”. Ovo preduzeće će u toku naredne nedelje imenovati Komisiju za raspisivanje konkursa za traženje i odabir operatera.

Namera nam je da što pre nađemo operatera kako bi već u fazi probnog rada operater mogao da se uključi u upoznavanje čitavog kompletnog postrojenja i kako bi do 31. jula i sam operater bio u stanju da operira kompletnim objektom, i da stavi objekat u funkciju posetilaca. Neće biti jednostavno zbog toga što je relativno kratko vreme na raspolaganju, ali mislim da je odabir operatera jedna od ključnih stvari u funkcionisanju čitavog ovog postrojenja. – istakao je Pastor uz naglasak da će se po pitanju uslova konkursa koristiti prvobitna projektna dokumentacija iz 2017. godine, koja je i bila podloga za finansiranje od strane republičke Vlade.

S druge strane, ono što je sigurno i što moramo imati na umu je Gradska odluka o davanju u zakup nekretnine u vlasništvu grada. Imamo pravo da ovaj objekat damo u zakup odnosno na operiranje do 15 godina, sa uslovima u toj odluci i to su reperi kojima će se komisija morati rukovoditi. – rekao je Pastor.

Prema našem razmišljanju ukupna korisna površina u funkciji doživljaja “Aqua parka” je 4281 kvadratni metar, ako se to pomnoži sa onom cenom koja je u odluci Gradske skupštine, to znači da bi mesečno cena trebalo da bude najmanje 275.925 dinara. Onaj koji bude operirao “Aqua parkom” imaće dosta značajne troškove zbog toga što treba da obezbedi osoblje, sva ona sredstva koja treba da garantuju bezbednost, higijenu i sve ostalo, treba da ulaže sredstva za dodatno oplemenjivanje, odnosno opremanje parka sa ležaljkama i sa ugostiteljskim sadržajem. Mislim da je bolje da od “Aqua parka” svi profitiraju i da on daje veći doprinos nego da ustanovimo previsokog cenu koja će odbijati ljude. – zaključio je predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“ d.o.o., Ištvan Pastor u svom izlaganju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio