Gradonačelnik Bakić prilikom uručenja novog vozila saobraćajnoj policiji osvrnuo se i na temu migranata

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas, 26. jula je načelniku PU Subotica Igoru Velimiroviću uručio ključeve novog vozila „fiat doblo“ sa dodatnom opremom, prilagođenog potrebama saobraćajne policije.

Vrednost vozila sa PDV-om je 3.490.000 dinara koji su obezbeđeni iz Fonda Grada za unapređenje bezbednosti saobraćaja. Vozilo je brendirano i opremljeno LED svetlosnom konzolom plave bolje, pojačalom, tetra stanicom sa kompletnom opremom za instaliranje i fiksnom antenom. – izjavio je gradonačelnik Subotice podsetivši da je Grad je u toku 2022. i 2023. godine Policijskoj upravi Subotica obezbedio i računarsku opremu za potrebu saobraćajne policije i kolektore za doping test, kao i dve škode, marke „Oktavia“ koje su predate u januaru tekuće godine. Bakić je naglasio da će do kraja godine PU Subotica biti predata još dva automobila marke škoda „Oktavia“, koja su već nabavljena i trenutno se opremaju.

Grad Subotica ima izuzetnu saradnju sa Policijskom upravom Subotica i saobraćajnom policijom, trudimo se da koliko god možemo pomognemo po pitanju opreme i automobila, kako bi što efikasnije obavljali svoj posao i čuvali živote naših sugrađana i da bi brinuli o njihovoj bezbednosti. – istakao je Bakić pohvalivši pripadnike PU Subotica na izuzetno profesionalnom odnosu i izvršenju svih zadataka koji se pred njih postavljaju, kao i u novim izazovima kojih, prema njegovim rečima, ima na pretek.

Zahvalio bih se gradonačelniku, gradskoj upravi i Gradu Subotica na podršci koju nam pružaju. Nabavka ovog vozila je konkretan primer dobre saradnje i razumevanja potreba lokalne samouprave prema policiji i policijskoj upravi. Ovo vozilo će značajno doprineti u obavljanju poslova iz nadležnosti saobraćajne policije, konkretno će se koristiti za obezbeđenje mesta događaja i uviđaj prilikom saobraćajnih nezgoda. – izjavio je načelniku PU Subotica Igor Velimirović.

Po pitanju migrantskih obračuna i sukoba koji se u noći između 24. i 25. jula dogodio u naselju Hajdukovo, kada je jedan migrant ubijen a dva su ranjena, Bakić je izjavio da problem migranata postoji ali to nije samo problem Subotice i Srbije, već i celog sveta.

Srbija je preuzela odgovarajuće obaveze uslovnjena od strane EU, gde smo morali da formiramo određene prihvatne centre, jedan se nalazi i na terotiriji našeg grada. Pripadnici policijske uprave i žandarmerije danonoćno su na terenu, u zadnjih par meseci imamo pojačane aktivnosti i smanjen broj migranata u šumama, nekada ih je bilo oko 400, sada po procenama imamo od 30 do 50 lica. Svako jutro, od strane graničnih organa Mađarske u ranim jutarnjim časovima imamo vraćanje migranata, ne samo iz Srbije već i onih koji su na teritoriju Mađarske došli iz Rumunije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Migranti se vraćaju nama, od 200 do 400 lica. Grad Subotica daje ogromnu logistiku po pitanju transporta tih migranata na lokacijama na jug naše države, u toku 2022. godine Subotica je odvojila za period januar – jun 2.350.000. dinara, za taj isti period u 2023. godine izdvojili smo 3.480.000 dinara. – rekao je gradonačelnik Subotice.

U svom izlaganju, Bakić je uputio i apel sugrađanima koje svoje proizvode prodaju mignantima, koji rade dostavu hrane, koji rade njihov transport za određenu svotu novca, pomažu pri ileganom priključenju na izvor električne energije, pa čak pružaju i utočište u svojim domovima želeći time da steknu finansijsku korist na konto trenutne situacije, da to ne čine kako bi migranti shvatili da nisu dobro došli.

Ide se ka otklanjanju tog problema. Ono što je najbitnije, meštani Hajdukova,  Makove Sedmice kao i građani Subotice nisu bezbednosno ugroženi, tu su pripadnici specijalnih jedinica žandarmerije i policijske uprave koji neće dozvoliti da ijedan građanin Subotice bude ugrožen. Ovo nije stranačko pitanje, već pitanje svih nas. – poručio je Bakić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio