Gradonačelnik primio TK Spartak u Gradskoj kući

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se u sredu, 19. jula u Gradskoj kući sa teniserima, trenerima i rukovodstvom Tenis kluba “Spartak” povodom osvajanja titule prvaka države u seniorskoj ekipnoj konkurenciji. Bakić je tom prilikom istakao da je TK “Spartak” klub sa bogatom tradicijom, po rezultatima jedan od najuspešnijih klubova našega grada.

Imali smo priliku paralelno sa jednim od najvećih turnira u Vimbldonu da imamo posebnu čas da se na terenima TK “Spartak” u Dudovoj šumi igrala i završnica ekipnog prvenstva Srbije. Subotičani su imali tu privilegiju da iz prvih redova gledaju vrhunske mečeve na našim terenima. Ovi momci nisu bili dovoljno ozbiljno shvaćeni i protivnik je očekivao da će sa njima lako da izađe na kraj, a oni su verovali i poštovali sebe i to im je donelo pehar. – izjavio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić uz napomenu da je u proteklih pet godina muška ekipa tri puta došla do pobede u ekipnom seniorskom prvenstvu dok je ženska to učinila jednom.

Bakić je pohvalio rukovodstvo kluba koje čini sve da obezbedi optimalne uslove.

Imaju kvalitetnu struku i trenere koji prenose znanje da mnoge generecije. Za Juhas Kristijana, Dušana Obradovića, Adama Kovača, Miloša Vukovića i Mateju Gojkovića kao i za braću Sabanov i gostujućeg igrača Azisa, čula je cela Srbija. Tenis klub “Spartak” ima 10 terena na šljaci, od kojih su 7 pod reflektorima. Grad će učiniti sve da osvetli i preostala tri terena. Imamo još i tri terena koja su sa tvrdom podlogom pod balonom, i teren u hali koja je nedavno od strane kluba, Grada i Pokrajine rekonstruisan. – napomenuo je gradonačelnik Subotice.

U proteklih pet godina uspeli smo treći put da budemo šampioni. Nije bilo lako, pogotovo u finalu gde smo igrali sa Crvenom Zvezdom, to je respektovan klub koji je 11 puta za redom bio šampion države. Uspeli smo da se izborimo da se finale dešava u Subotici i to je doprinelo da vidimo vrhunski tenis i vrhunske mečeve na terenima TK “Spartak. – istakao je Milan Vučković, predsednik kluba, dodavši da TK “Spartak” trenutno ima oko 200 članova, dece takmičara od kojih 65 ide na turnire i jedini je klub koji ima povećanje članova.

U prvom kolu imali smo izuzetno težak žreb, međutim naši momci stvorili su situaciju da nastupimo u “final foru”. Temperatura je bila jako visoka, čak i za sedenje, a ne za igranje, meč je trajao 3,5 sata ali uz pomoć publike uspeli smo da ostvarimo pobedu. – poručio je trener kluba, Ladislav Demeter.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio