Na Međunarodnom takmičenju zaprega „Silvašvarad Masters“ u Mađarskoj nastupio takmičar iz Subotice

Proteklog vikenda, tačnije od 13. do 16. jula u Silvašvaradu, u Mađarskoj, održano je Međunarodno takmičenje zaprega “Silvašvarad Masters” na kojem je nastupao i takmičar ergele “Bunford” i konjičkog klima “Imperial”, Oliver Bunford.  

Takmičenje je bilo odlična prilika da se isproba teren i ambijent Silvašvarada koji će naredne godine biti i domaćin Svetskog prvenstva. Svoje učešće uzele su mnoge inostrane ekipe, među njima takmičari ranga sa dve i sa tri zvezdice. U konkurenciji sa tri zvezdice, u kategoriji četvoroprega, učestvovalo je 15 zaprega iz Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Češke, Rumunije i Mađarske, a publika je imala priliku da uživa u bravuroznoj vožnji Boyda Exela iz Australije, koji je inače i desetostruki svetski prvak, i Amerikanca Chestera Webera koji je istu titulu osvojio petnaest puta. Takođe se takmičilo i čak 28 dvoprega iz Mađarske, Češke, Slovenije i Srbije, a našu zemlju predstavljao je dobro poznati Oliver Bunford kojem je ovo bilo prvo takmičenje ovoga ranga, među najboljim vozačima u kategoriji sa tri zvezdice.

Svoje umeće pokazali su i vozači osam jednoprega iz Austrije, Nemačke i Mađarske, kao i deset zaprega u kategoriji sa dve zvezdice. Bunford je uspešno završio sve tri takmičarske discipline, dresurnu vožnju, maraton i vožnju preciznosti i ukupnom plasmanu zauzeo 22 mesto.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio