Nova akcija Crvenog krsta u knjižaramo po gradu

Crveni krst Subotica je pre nekoliko godina pokrenuo akciju prikupljanja školskog pribora pod nazivom “Humanost za nove školske pobede”, za decu korisnike Narodne kuhinje školskog uzrasta.

Akcija je tokom svih ovih godina naišla na dobar odziv kod naših sugrađana, pa su tako deca nižih razreda opremljena školskim priborom mogla mirno krenuti u novu školsku godinu. Za učenike prvih razreda obezbeđivane su i školske torbe pored pribora.

Prošle godine je 42. dece od 1. do 3. razreda na ovaj način obezbeđeno školskim priborom. Broj dece u nižim razredima osnovnih škola, a koji su na Narodnoj kuhinji je oko 100, na teritoriji Grada Subotica. I ove godine smo, u knjižarama “For A4”, “Stil B”, “Mapa 5”, “Papirus” i “Libra” postavili ove kutije, te molimo sugrađane da prilikom kupovine školskog pribora za svoju decu kupe nešto i za mališane koji se hrane preko Narodne kuhinje i ostave to u kutiju koja se nalazi u knjižari. Sve od školskog pribora je dobrodošlo, sveske raznih formata, olovke, gumice, zarezači, bojice, flomasteri, lenjiri, sve ono što je deci potrebno za školu. Prethodnih godina su donirane bile i školske torbe. – poručuje Zoran Molnar ispred Crvenog Krsta Subotice uz dodataka da su knjižare u kojima se nalaze kutije, svojim donacijama takođe doprinele prikupljanju školskog pribora.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio