Ove godine uhapšeno 162 osobe zbog krijumičarenja iregularnih migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprovode stalne intenzivne akcije hapšenja i otkrivanja osoba koje preko teritorije naše zemlje za novac krijumčare iregularne migrante i od početka godine podneli su 116 krivičnih prijava protiv 162 osobe.

Prevoz iregularnih migranata i njihovo krijumčarenje Krivičnim zakonom Republike Srbije propisano je kao krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, dok za kvalifikovane oblike ovog dela može biti izrečena kazna i do 15 godina zatvora.

Naglašavamo da se za kvalifikovane oblike kazna ne može ublažiti ispod propisanog minimuma čak i kada za to postoje olakšavajuće okolnosti. Takođe, okrivljenima se i oduzima prevozno sredstvo kojim su prevozili iregularne migrante i u prvih šest meseci ove godine od okrivljenih je, do okončanja krivičnog postupka, oduzeto više od 100 vozila. – poručuju iz MUP-a. Policijski službenici zbog izvršenja ovog krivičnog dela, u prvih šest meseci ove godine, uhapsili su 162 osobe, od čega 142 muškarca i 20 žena.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio