Pojačana kontrola autobusa od strane Ministarstva unutrašnjih poslova

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije, u narednom periodu pojačano će kontrolisati autobuse koji prevoze turiste kako bi se našim sugrađanima obezbedilo da se bezbedno i na propisan način odvezu na željene destinacije. – izjavio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

Cilj ove akcije je da se građani bezbedno i propisno odvezu do destinacija na kojima su odlučili da provedu svoj godišnji odmor. Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da bude proaktivno i na vreme proveri kako ispravnost vozila, tako i poštovanje propisa od strane vozača. – objasnio je Belencan.

Precizirao je da će se kontrola u prvoj fazi odvijati na mestima polaska, kako bi organizatori prevoza na vreme mogli da isprave eventualne nepravilnosti i osiguraju bezbednu vožnju putnicima, dok će u drugoj fazi ta kontrola biti obavljana na odgovarajućim mestima prilikom ulaska autobusa u našu zemlju. Prema njegovim rečima, uz provere vozača na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora, policija će proveravati i ispunjenost administrativnih uslova, pa tako vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Poželevši svim putnicima srećan put, Belencan je istakao da je suština ovih kontrola da bezbednost saobraćaja i sigurnost putnika budu na visokom nivou. Pozvao je privredne subjekte koji se bave organizovanim transportom putnika da na propisan način i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio