Pronađeno 403 iregularnih migranata na teritoriji Subotice, policija uhapsila čoveka iz Prištine

U okviru neprestalnog rada na suzbijanju iregularnih migracija, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, prethodnih dana pronašli su 403 iregularna migranta.

Akcije su sprovedene na području periferije Subotice kao i na području naselja Palić, a svi pronađeni migranti prevezeni su u prihvatne centre. Policijska uprava Subotica poručuje da će policija i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.

U proširenim akcijama pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su S. H. (1964) iz Prištine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Policija je u stanu koji je osumnjičeni iznajmljivao u blizini centra Subotice pronašla šestoricu iregularnih migranata bez dokumenata. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici. Protiv iregularnih migranata policija će preduzeti mere u skladu sa Zakonom o strancima.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio