Radovi na izgradnji distributivne gasne mreže u Šupljaku na pola puta

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor obišao je u sredu, 19. jula završene radove na izgradnji distributivne gasne mreže, u ulici Arpada Kostolanjija br. 108 u mesnoj zajednici Šupljak. Pastor je tom prilikom najavio i druga planirana ulaganja u dalji razvoj infrastrukture naselja.

U globalnim političkim i ekonomskim okolnostima, proširivanje gasovodne mreže je događaj od prvorazrednog značaja, pogotovo kada se mreža proširuje van centra grada u jednom naselju. Gradi se mreža u dužini od 14 kilometara na teritoriji naselja Šupljak, ove godine JKP “Subotica gas” proširuje gasovodnu mrežu u mesnim zajednicama Šupljak, Palić, Makova Sedmica i Novo Selo. Pokušavamo ravnomerno da razvijamo grad i prigradske mesne zajednice – izjavio je predsednik Skupštine grada Subotica, dr Balint Pastor uz najavu da će se uskoro raditi i na realizaciji izgradnje puta između Šupljaka i Malih Pijaca.

Prošle godine smo malo sredili i proširili taj put ali ove godine će se on trajno izgraditi. To je najkraći put između Subotice i Kanjiže. Pored toga, od sledeće nedelje počeće radovi na renoviranju Kostolanjijeve kuće u Šupljaku, a završava se i projektno tehnička dokumentacija za vodovodnu mrežu za Šupljak, Bačke Vinograde i naselje Nosa. – rekao je Pastor dodavši da se i projektom “Ekolakus” i izgradnjom crpne stanice na Paliću, otpadne vode više ne puštaju u Ludaško jezero što je bitno sa ekološkog aspekta, a građanima Šupljaka izgrađena je i Pošta kako bi se, prema njegovim rečima, u ovom naselju moglo živeti onako kako to žitelji ove mesne zajednice zaslužuju.

Trenutno smo na sedmom kliometru, znači na pola posla. Sam projekat će omogućiti građanima da se priključe na gasovodnu mrežu ali ne od ove godine jer se završetak radova očekuje tokom oktobra. Kada gasovod bude aktivan, građani će moći podneti zahteve za priključivanje na mrežu. – istakla je Timea Horvat, direktor JKP “Suboticas gas” koja je dodala da je ukupna investiciona vrednost projekta 21.000.000 dinara. Horvat je naglasila i da se, pored Šupljaka, paralelno radi i Horgoški put i 45. Nova ulica na Paliću, dok se od naredne godine planira proširenje gasovodne mreže na još 8 mesnih zajednica u ukupnoj dužini od 20 kilometara.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio