Raspisana četiri javna poziva za raspodelu sredstava jedinicama lokalne samouprave kroz dodelu paketa građevinskog materijala i opreme, kao i kupovinu seoskih kuća

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije raspisao je juče četiri javna poziva za raspodelu sredstava jedinicama lokalne samouprave kroz dodelu paketa građevinskog materijala i opreme, kao i kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu za porodice izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu.

Maksimalni iznos sredstava koji se može dodeliti za nabavku paketa građevinskog materijala iznosi 800.000 dinara, a za kupovinu seoske kuće 1.950.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika, pri čemu je rok za podnošenje prijava 26. jul. Komesarijat je i ovom prilikom uputio poziv jedinicama lokalne samouprave da uzmu učešće na ovim javnim pozivima kako bi se zajedničkim zalaganjem poboljšali uslovi stanovanja porodicama koje nemaju rešeno stambeno pitanje. Komesarijat je raspisao javne pozive kao podršku jedinicama lokalne samouprave koje na svojoj teritoriji imaju neformalne kolektivne centre u kojima borave izbegla i interno raseljena lica dok su u raseljeništvu.

Komesarijat je u ovoj godini već opredelio približno 400 miliona dinara za poboljšanje uslova stanovanja izbeglih i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu, podržavajući 55 jedinica lokalne samouprave koje i dalje ulažu napore da se ovim ljudima obezbedi krov nad glavom. Dodeljenim sredstvima biće obezbeđeno najmanje 329 stambenih rešenja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio