Selaković uručio 54 ugovora udruženjima ratnih vojnih invalida i porodicama palih boraca

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković najavio je da će se od septembra krenuti u masovne dodele boračkih spomenica licima koja su u skladu sa zakonom utvrdila status borca.

Selaković je to rekao pošto je uručio 54 ugovora udruženjima ratnih vojnih invalida, porodicama palih boraca i boraca, kao i predstavnicima udruženja za čuvanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, na osnovu kojih će biti realizovano projekti iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Ove godine je ciklus pokriven iznosom od 30 miliona dinara. Imali smo preko 150 prijava. Organizacije boraca, ratnih vojnih invalida, mirnodopskih invalida, civilnih invalida rata i udruženja koja se bave negovanjem tradicije oslobodilačkih ratova Srbije su učestvovala na konkursu, a njih 54 je dobilo sredstva za projekte koji se trebaju realizovati u toku ove godine. – rekao je Selaković koji je ukazao da je Ministarstvo u dobroj meri uspelo, da ravnomerno pokrije sve kategorije, kao i da ravnomerno geografski raspodeli sredstva od Horgoša do Preševa, odnosno na svim teritorijama gde postoje organizacije koje se bave borcima i invalidima.

Prema njegovim rečima, na mesečnom nivou Zavod za izradu novčanica izradi 1.000 spomenica.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio