Slavica Đukić Dejanović predložena za novu ministarku prosvete

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predložila je danas poslanicima republičkog parlamenta da za novu ministrku prosvete izaberu Slavicu Đukić Dejanović.

Brnabić je ukazala na to da je Slavica Đukić Dejanović završila Medicinski fakutet, magistarske i doktorske studije i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom falultetu Univerziteta u Beogradu. U sedam mandata je bila poslanik u Skupštini Srbije, saveznom parlamentu Savezne Republike Jugoslavije i Državne zajednice Srbije i Crne Gore. U prelaznoj Vladi Srbije bila je ministar za brigu o porodici. Bila je i predsednica Skupštine Srbije od 2008. do 2012. godine i obavljala funkciju vršioca dužnosti predsednika Srbije od početka aprila do kraja maja 2012. godine, navela je premijerka. Brnabić je dodala da je od 2012. do 2014. godine Đukić Dejanović bila i ministar zdravlja u Vladi Srbije, a od avgusta 2016. godine do oktobra 2020. godine obavljala je funkciju ministarke bez portfelja u Vladi Srbije zadužene za demografiju i populacionu politiku.

Nakon toga, Slavicu Đukić Dejanović sam zamolila da obavlja funkciju moje specijalne savetnice za implementaciju Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj, odnosno Agende 2030 o obrazovanju, borbi protiv siromaštva i protiv klimatskih promena. – istakla je Brnabić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio